Waarom MFI zo belangrijk is voor oplaadkabels

Afgelopen zaterdag heeft het programma Kassa veel aandacht besteed aan oplaadkabels met 8-pin (Lightning) connector. Wederom werd duidelijk waarom het belangrijk is om een MFI-gecertificeerde kabel te gebruiken: kabels zonder MFI-certificering werken vaak niet goed en kunnen schade aan je toestel veroorzaken.

Als de kabel niet in het bezit is van de juiste chip kan het voorkomen dat er geen signaal gegeven wordt dat de batterij vol is en de kabel moet stoppen met laden. De kwaliteit van de batterij wordt hierdoor aangetast en in het ergste geval kan het toestel, door overlading, zelfs ontploffen.

Kassa heeft drie typen kabels getest: niet-origineel Apple zonder MFI-certificering, niet-origineel Apple met MFI-certificering (waaronder de GRIXX kabel) en kabels die (in dit geval via Bol.com) verkocht worden als origineel Apple. De GRIXX kabel kwam goed door de test. Een onafhankelijk expert adviseerde zelfs om een niet-originele kabel met MFI-certificering te gebruiken (i.p.v. een originele Apple kabel) omdat die in de regel steviger is en dus langer mee gaat.

Verder bleek dat 8 van de 9 kabels die als origineel Apple werden verkocht uiteindelijk geen originele Apple kabels waren (dus niet in het bezit van de juiste chip en niet gecertificeerd).

GRIXX Optimum oplaadkabels
Alle GRIXX Optimum oplaadkabels met 8-pin (Lightning) aansluiting zijn MFI-gecertificeerd. De kabels zijn voorzien van aluminium connectoren en omhuld door nylon waardoor ze steviger zijn, minder snel in de knoop raken en dus een langere levensduur kennen.